Tijl Koenderink

Meindert is een rustige, bedachtzame begeleider en coach die zich echt verdiept in de mensen die hij begeleidt. Hij heeft in zijn rugzak jaren van ervaring in het begeleiden van (getalenteerde) volwassenen en kinderen van allerlei soorten en maten.

Es #2

Van het begeleiden van leerkrachten bij Novilo tot het begeleiden van vastgelopen hoogbegaafden in een onderwijssetting (Da Vinci) en in een jeugdhulpsetting (Feniks Talent). Hij weet echt in te tunen en te verbinden met een ander en van daaruit met kennis en gevoel samen op pad te gaan.

Michiel

Meindert is een enorm betrokken mens die zijn leven met zorg inricht tussen zaken die het hoofd stimuleren en bezigheden die het hoofd juist leegmaken. Deze houding bewonder ik enorm en zegt veel over hoe hij ook in coaching de wereld inkijkt.

Tijdens zijn studie natuurkunde kwam hij erachter dat hij de natuurkunde enorm spannend vond, maar dat de kunst te sterk aan hem trok. Daarom eerst theaterwetenschappen verkend en toen experimentele film in Brussel gestudeerd. Na uiteindelijk de  Rijksacademie te hebben gevolgd kwam hij in het kunstenaarscircuit van Amsterdam terecht.

Es #1

Hierna nam hij de stoere stap om dit alles mee te nemen naar een nieuw leven in de Achterhoek waar hij zich stortte op het onderwijs en dan in het speciaal onderwijs aan hoog begaafden. Deze groep, die hij als ervaringsdeskundige, doorgrondt is gebaat bij een vorm van coaching die is verbonden met kunst en het onderzoeken en ontdekken van wat jou als mens intrinsiek motiveert. In deze zoektocht kan Meindert jou als geen ander begeleiden. Hij is scherp, empathisch en analytisch en vanuit zijn ziel betrokken bij wat mensen ankert in de wereld en wat het leven een basis geeft.

Annemieke

Meindert weet precies wat er nodig is en sluit daar goed bij aan. Hij geeft veel ruimte voor eigen inbreng, maar zorgt ook voor goede sturing. Het fijne is dat de frequentie van de coaching aangepast wordt aan de noodzaak: als het nodig is, kan ik direct weer terecht.

Es #5

Dankzij de coaching heb ik mezelf (terug)gevonden en kan ik weer groeien!

Pelle

Meindert is rustig en oordeelt niet. Hij luistert en stelt vragen om een goed beeld te krijgen van een situatie. Hij is daarna in staat om met oefeningen en kleine experimenten een proces op gang te brengen waarbij het begrip over jezelf en de situatie steeds duidelijker worden. En waarbij motivatie en plezier worden aangewakkerd om deze inzichten in de praktijk te brengen voor een mooiere toekomst. Meindert blijft daarna ten alle tijden bereikbaar om opnieuw te helpen. Want niet iedereen kan het meteen helemaal alleen.

Niek Oskam

Meindert, ik heb je leren kennen als een enorm enthousiaste, betrokken, bevlogen collega en vooral mens. Dat ben je in je menszijn en in je werk. Daarin ben je één. Je kan rustig serieus iets uitleggen en de dingen kwetsbaar brengen.

Es #3

Wanneer de inhoud echter boeiend is, stijgt ook jouw enthousiasme en spatten de vonken er soms af. Je bent enorm liefdevol betrokken in je begeleiding naar de kinderen en weet daarin ook directief te zijn en te begrenzen als dit nodig is. Je kennis van zowel de aardse zaken als de struggles van de (HB)kinderen is enorm en van enorme waarde voor de kinderen, school of andere plek waar je werkzaam bent en de collega’s om je heen. Van je humor heb ik genoten en je aandacht des te meer. En je trapt nog een aardig balletje ook. Ja GVD, waarom ben je ook in godesnaam weggegaan!?!?!

Valentijn

betrokkenheid
inzicht
meeleven denken
helder luisteren
en concluderen

verbanden leggen
verrassende nieuwe denkbeelden
scheppen van denkbeelden
naar echte beelden
3d en
daardoor aangeven de verschillende manieren van kijken denken praten
kunst

Hester

Ruime kijk, in breder perspectief plaatsen, originele denker, die altijd het geheel in het vizier blijft houden, oprecht of intrinsiek gevoel voor samenleven, mens en natuur, waaruit oprecht Medeleven, compassie voortkomt. Hart op de goede plek, een goed stel hersens, verbanden leggen, verbonden. 

Es #6

Natuurlijk gevoel voor verbinding en denken vanuit een geheel. Niet aangeleerd, maar van oorsprong in jou aanwezig. 

Gevoelig, muziek, natuur, wandelen, vriendschap en familie 

Ruimte voor traagheid en veellagigheid of complexiteit. Ontvouwen, ieder op eigen manier, trouw zijn aan jezelf, je eigen vorm of groeiwijze ontdekken. Wat heb JIJ nodig? Wat past (nu) bij jou? 

Ervaring met donkere tijden, groei door verlies en pijn. Je ziet de rijkdom van het leven of het in leven (mogen) zijn. Oog voor het prille, ontluikende, vanuit gevoel en kennis en ervaring weten hoe dat een bedding te geven / te stimuleren om zijn eigen vorm aan te nemen. Ervaring met opvoeden, liefdevol begrenzen. Belang van kracht en energie in iets gooien. Bouwen. Aanpakken.  

Verbonden met de diepte en van daaruit een positieve levenshouding (dus niet blij bij blij vanuit naïviteit). 

Begaan met de wereld, heel dichtbij en in het groot. Geboren in Zambia. 

Lange tijd in de stad gewoond, in de kunsten gewerkt, weg uit de stad, ruimte, bossen en vriendelijkheid van de Achterhoek, waar je als puber al graag buiten rondliep. 

Weg uit de kunsten, naar de dagelijkse praktijk met de mensen. Maar nog steeds dezelfde creatieve en scheppende geest 

Aandacht, aanwezig zijn, milde blik 

Enthousiasmerend, iemand die een andere blik op dezelfde situatie kan openleggen. Word je blij van. Krijg je zelfvertrouwen en levenslust van. Ga je inzien dat je deel uitmaakt van een grotere samenhang (alleen al sociaal), dat jouw problemen niet alleen van jou zijn (komen voort uit hoe de samenleving in elkaar steekt) dat je dus niet alleen of raar bent. Ga je inzien dat jij helemaal goed bent, dat je je eigen weg kan vertrouwen en dat die weg steeds leuker wordt omdat je die steeds meer naar je eigen smaak vormgeeft.

Heel eigen, dapper en stoer (naast gevoelig).

Thea
Es #4

Je hebt een luisterend oor, en wacht tot iemand volledig is uitgesproken.

Je stelt je antwoord uit tot je voldoende informatie hebt.

Je bent altijd positief, je komt met mogelijke oplossingen en wil daar ook bij helpen. (niet type ‘kluitje in het riet’!)

Je zegt eerlijk als je er eerst nog na moet denken over een oplossing, dus niet zo maar wat roepen.

Je bent creatief in het vinden van mogelijke oplossingen, niet voor een (het simpelste) gat te vangen.

Je bijt je echt vast in iets. Volledig ‘committed’. 

Enthousiast, groot hart, oplossing gericht.